Sunt mama lui Marinel și asta-mi ocupă aproape tot timpul. Ce mai rămâne îl împart între administrarea grupului de firme Avis inclusiv al magazinelor PRO HD – un concept inedit pe piața județului, a cafenelei dependente de cultură, ”Jos pălăria”, a sălii de fitness ”Sport Class” și nu în ultimul rând a cotidianului ”Glasul Hunedoarei”.  Pentru un om care și-a planificat să trăiască 24 de ore pe zi pare puțin cam mult. Pentru cineva care face lucrurile cu pasiune este suportabil.

M-am prezentat ca fiind mama lui Marinel. Nu am fost  întotdeauna așa. O foarte lungă și fericită perioadă am fost fiica lui Marin, fata lui State. Tatăl meu a fost fondatorul grupului de firme Avis și împreună cu mama mea a transformat cenușa care a rămas din Avicola Deva într-un Complex Avicol modern. Din păcate, după nici cinci ani de activitate (sau facultate?!) alături de familie, am fost nevoită să preiau mult prea devreme frâiele afacerii. Practic eu nu am voie să greșesc pentru că misiunea mea e să-i predau lui Marinel afacerea începută de Marin. Sunt doar un intermediar între cei doi Marini, bunicul și nepotul. La drept vorbind, era mult mai bine să-și predea unul altuia afacerea.

De mic Marinel îndrăgește puii și găinile. Are asta în codul genetic, pentru că toată viața familiei mele a fost dedicată aviculturii. Complexul integrat avicol ”AVIS” este rodul muncii a două generații din familia State.  Compania AVIS 3000 este ”liderul grupului de firme”, o societate cu capital integral privat și românesc înființată în anul 2001. Producem carne de pui și ouă proaspete pe care le comercializăm în primul rând în județul Hunedoara prin cele 30 de magazine proprii, precum și în peste 15 județe ale țării.  În anul 2012  am vrut să dau un sens practic noţiunii de patriotism local și am înființat rețeaua de magazine „PRO HD” adică PRODUSE ALIMENTARE DIN JUDEȚUL HUNEDOARA.  Inițiativa s-a bucurat de succes în rândul producătorilor locali din industria alimentară. În prezent rețeaua numără aproape 20 magazine.

Trăim într-o lume dinamică, prin natura umană avem nevoie de o viață socială. Nu îmi este indiferent în ce lume crește și se formează copilul meu. De aceea am investit în sport, cultură și presă, cele trei elemente ale unei vieți sănătoase, atât din punct de vedere fizic, cât și spiritual. Am deschis o sală de sport modernă, cu aparate de fitness, spațiu pentru aerobic, masaj și saună. ”Sport Class” este din acest punct de vedere sala cea mai bine dotată din Deva. Încrezătoare în dictonul latin ”mens sana in corpore sano”  am deschis o cafenea chiar ”exotică” pentru Deva. Cafeneaua ”Jos pălăria” este o combinație între aroma cafelei, savoarea ceaiului, culorile picturilor prezentate pe simeze în expoziții lunare și profunzimea cărților aflate în biblioteca localului. Aici organizăm vernisaje de artă plastică, prezentări de cărți, diverse evenimente culturale inedite, dar tot aici mămici și bunici își pot savura cafeaua în timp ce copiii se bucură de un spațiu dedicat activitățiilor recreative pentru ei. Dar nu numai ”Jos pălăria este un concept inedit în județul Hunedoara, ci și cotidianul Glasul Hunedoarei – un ziar care spune lucrurilor pe nume, distribuit gratuit, fără nici o influență politică în care redactorii au libertate absolută în alegerea și abordarea subiectelor. Ca un argument pentru independența absolută a ziarului finanțat de grupul AVIS menționez doar că a fost singura publicație care în campania electorală a refuzat orice contract cu vre-un partid politic.

Asta sunt eu! Alina State, administratorul grupului de firme AVIS și mama lui Marinel. Și astea sunt câteva dintre lucrurile care mă reprezintă!