Cum ne alegem angajații ?

Pentru o firmă nou înființată este nevoie de oameni de calitate, „AS” în domeniul lor, deoarece echipa este importantă pentru orice om care are o afacere cu atât mai mult dacă este o afacere care abia se lansează pe piață, startup. Iată care sunt cele 4  tipuri de oameni pe care  NU trebuie să-i angajezi atunci când îți deschizi un business conform publicației americane de business „Entrepreneur”.

 

  1. Angajatul inadecvat firmei tale

La primele angajări este important ca antreprenorul să aibă un set de valori și o cultură organizațională bine structurată pentru a putea evalua potențialii candidați conform acestei grile și astfel să poată alege cele mai potrivite persoane conform specificului, viziunii și grilei concepute. Este bine să fiți selectivi la început, să alegi persoanele adecvate decât să alegi pe cineva care nu corespund criteriilor și să încerci să îl aduci la nivelul dorit. Dacă nu sunt angajați oamenii potriviți asta duce, fiind la început de business, la pași înapoi sau insucces.

         2.Rudele

Da, este bine să îți ajuți familia și rudele, dar atunci când faci alegeri pentru firma ta trebuie să ai în vedere faptul că aducând în afacere membrii de familie riști ca echipa ta să fie afectată de unul dintre următorii factori:

– pretenții nejustificate

Dacă antreprenorul angajează un văr cu care s-a înțeles de la momentul angajării că nu îi va favoriza și că job-ul dat nu este un cadou, la nivel de subconștient, vărul crede că nu este un simplu angajat și poate să nu ia în serios sarcinile trasate, astfel creând dispute în firmă care pierd timpul antreprenorului cu rezolvarea sarcinilor dar și al disputei pe care o creează vărul.

 

-scurgeri de informații din firmă

Rudele, prin intermediul celor angajați de tine: văr, nepot sau alții, vor afla secretele companiei și vor știi cum merge afacerea din interior și astfel se produce o scurgere de informații.

 

-percepția nepotismului

Atunci când vei promova o rudă în cadrul firmei tale, chiar dacă este pe merit, ceilalți membrii ai echipei îl vor percepe ca pe un favoritism și atunci va avea un impact negativ asupra productivității acelei echipe.

 

-implicații emoționale

Adam Callinan este antreprenor și un venture investor ce crede că implicațiile emoționale negative nu se pot evita în momentul în care angajezi rude. Sunt situații variate în care puteți fi pus la un moment dat, de exemplu o critică pe care trebuie să o aduci pentru un lucru făcut incorect sau să îi spui că a greșit să că eroarea trebuie corectată care poate fi luată personal și poți strica relația de rudenie, prietenie nu doar cu acel văr ci și cu părinții lui care îți sunt unchi și mătușă.

  1. Angajatul orgolios și încrezut

Matt Ehrlihman, fondator și CEO al Porch.com este de părere că un ego foarte mare dăunează și în cazul în care avem de-a face cu un angajat talentat și bine pregătit. Degeaba este talentat pentru postul oferit dacă constați mai apoi că din cauza orgoliului care îi stă în cale nu realizează ceea ce este important. Dacă ai un business la început de drum, un startup, nu ai timp și loc de ego-uri mari, acest ego eclipsează talentul sau experiența acelui angajat deoarece acest gen de oameni nu sunt capabili să lucreze în echipă, să urmărească obiectivele trasate în rezolvarea sarcinii, ci, se axează doar, pe performanța personală.

     4.Cei care se tem de startup

Cei care au afaceri la început de drum caută angajați capabili să prospere și în condiții incerte, însă nu toți cei care caută un loc de muncă apreciază provocările care vine cu un business nou pe piață care poate fluctua mult. Este nevoie de un anume tip de angajat, cel care este dispus să fie consecvent, inventiv, care să fie dispus să lupte cot la cot cu antreprenorul în aceeași direcție pentru reușita afacerii.

12.3.2017
 

Add comment