Social media și conținutul de calitate

De foarte multe ori, atunci când avem timp liber și vrem să ne relaxăm sau când luăm o scurtă pauză de la muncă pentru a vedea ce se mai întâmplă în lume, alegem să petrecem timpul pe pagina de Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube sau să ne verificăm căsuțele de mail, însă aceste activități nu ne relaxează, din contră, ne obosesc mai mult. Sunt prea multe opțiuni și asta ne ocupă tot timpul.

Sunt foarte multe informații cu care suntem bombardați, iar noi trebuie să extragem ceea ce este cu adevărat important și folositor atât pentru noi cât și pentru cei din jurul nostru.

Găsim destul de rar ceea ce ne interesează, acea informație cu adevărat utilă poate apărea odată la câteva zile și asta se întâmplă deoarece filtrul de știri din social media este filtrat diferit față de ceea ce căutăm noi. Aceste știri sunt concepute pentru a atrage cei mai mulți oameni dar asta nu înseamnă că ne interesează și pe noi.

Internetul este ”unealta” cea mai accesibilă în acest moment dar trebuie găsită calea pentru a rezolva nemulțumirea și, de cele mai multe ori, frustrarea la care se poate ajunge datorită negăsirii informațiilor căutate. Astfel ne putem abona la bloguri, site-uri, autori care ne plac și care publică zilnic sau săptămânal articole în mediul online. Prin intermediul abonamentului la newsletter primim pe e-mail notificări atunci când un nou articol a fost publicat și putem merge să îl citim atunci când avem timp pentru că acum știm că este, știm unde se află, nu mai e nevoie să bâjbâim în marea de informații de pe net.

Aceste schimbări vor fi resimțite de creierul nostru care va fi mult mai productive pentru că este odihnit și fiecare dintre noi își va începe ziua accesând doar informațiile utile lui astfel că va fi mult mai capabil să le înmagazineze și filtreze pentru a le folosi productive comparative cu navigatul la întâmplare, distrasul de la ceea ce cauți sau bulversarea percepută odată cu zecile de titluri care apar.

Unul dintre marile avantaje este: eficientizarea timpului, petreci mai puțin timp, citești ceea ce te interesează, înmagazinezi, filtrezi și aplici.

Internetul este o unealtă minunată, cu condiția să avem răbdare, să căutăm și să filtrăm pentru a găsi conținutul de calitate. Ceea ce ne atrage privirile, uneori devenind viral zi de zi de cele mai multe ori nu este cu adevărat important.

Dacă vom analiza puțin conținutul din social media, vom vedea că un animal care face cine știe ce giumbușlucuri și este filmat de către stăpân și postat pe internet va avea mai multe aprecieri decât o descoperire științifică, pentru că, nu toată lumea poate înțelege importanța respectivei descoperiri.

Dacă vrem să reușim să adunăm informațiile cu adevărat valoroase pentru noi trebuie să ne înarmăm cu răbdare și vom găsi conținutul pe care il dorim. Un continut de calitate, nou și credibil!

Un articol realizat si oferit de www.maximmedia.ro

10.3.2017
 

Add comment