Deciziile bune vă ajută să aveți un 2017 plin de succes

Este în natura omului să aibă obiceiuri, rutine și asta ne face să acționăm într-o anumită direcție, căci, la nivel inconștient, tindem să repetăm anumite tipare, fără să realizăm, de multe ori. Acest lucru condiționează activitățile și conduita de management.

Dacă vă întrebați de ce, an de an, rezultatele sunt la fel, este, pentru că omul, indiferent de domeniul în care își desfășoară activitatea, are condiționări inconștiente, care îl duc la acest rezultat!

Vreți o schimbare? Doriți să fiți mai eficienți și înțelepți pentru a vă atinge obiectivele în ceea ce întreprindeți în fiecare zi? Ei bine, trebuie făcute o serie de modificări, fie la începutul anului, chiar lunar, până reușiți să transformați acești factori în obiceiuri noi care să vă ajute mult mai mult în realizarea scopurilor dumneavoastră!

Să le luăm pe rând!

Pentru a reuși ca să repoziționați mintea voastră să aibă o atitudine diferită de cea din trecut, trebuie ca, în primul rând, să se stabilească INTENȚII și nu OBLIGAȚII! Vă gândiți probabil că nu prea este mare lucru, însă o intenție este un scop perceput clar de către mintea noastră, pe când obligația este cel mai adesea percepută ca o pedeapsă ce aduce un factor de stres și astfel productivitatea scade.

Deci, rețineți: nu obligații de acum înainte, ci INTENȚII !

Un alt pas în realizarea schimbării din voi, este acela, să vă luați timp pentru introspecție, să vă puneți întrebări în legătură cu ce anume vă doriți sau de ce vreți să faceți într-un anume fel. Aceste întrebări, de exemplu: ”De ce vreau mai mulți bani?” sau ”De ce vreau ca proiectul cu extinderea afacerii să aibă loc mai repede?”,  vă vor conduce la răspunsuri adevărate mult mai profunde decât ceea ce este evident, la suprafață. Dacă la un moment dat în viață vă doriți mai multă experiență și abilități îmbunătățite, dar să fie însoțite de un salariu pe măsură, mare, puteți rata oportunitatea care vă apare în cale pentru că nu apare așa cum v-ați imaginat, dar dacă faceți o alegere conștientă, aveți obiectivul clar formulat, atunci, nu doar recompensa financiară mare vă va face să acceptați job-ul.

Modul în care gândiți vă poate ajuta sau nu, pentru a avea succes!

Dacă inițial ați avut un proiect bun, însă nu ați avut mereu încrederea că îl puteți realiza, acesta, de cele mai multe ori, dă greș. Dacă doar ne propunem ca rezultatele să fie bune, evident că nu va fi suficient ca proiectul să prospere, însă, dacă vă verificați periodic comportamentul, dar și nivelul de încredere în proiect și sunteți optimiști în legătură cu el și obiectivitatea vis-a-vis de etapele înregistrate, propulsați proiectul pentru reușită!

Unde nu este o minte deschisă față de bunăstarea financiară, de exemplu, această bunăstare nu se manifestă! Dacă vă concentrați pe ceea ce nu aveți, veți fi mai puțin productivi. Dacă, în schimb, identificați aspectele pozitive și oportunitățile care vă oferă un început, indiferent cât de insignifiant poate părea, veți reuși să deschideți uși pe care le credeați închise, iar oportunitățile vi se vor ivi în cale pentru a conlucra la realizarea planului dumneavoastră. Stagnarea sau regresul afacerii dumneavoastră este datorat modului în care gândiți, vă restricționați și vă puneți niște piedici mentale. Dacă credeți că e imposibil, nici nu mai are sens să încercați, nu? Dar, dacă plecați cu o gândire de genul: ”NU EXISTĂ LIMTE!”, atunci: ”TOTUL ESTE POSIBIL!” Ei bine, din această cauză, tiparele mentale trebuie schimbate, optimismul schimbă perspectiva asupra lucrurilor.
În fiecare zi, acțiunile pe care le întreprindeți trebuie să fie oglinda fidelă a intențiilor dumneavoastră deoarece dacă doar încercați și nu credeți, nu veți reuși. Cea mai bună modalitate prin care puteți să vă convingeți și să vă susțineți ideile, este calea acțiunii. Să faceți ceva în sensul realizării a ceea ce doriți, nu doar să visați! Obiectivitatea este de mare ajutor alături de acțiunile constante, consistente și efortul dumneavoastră pentru a fi mai eficienți și pentru a lua cele mai bune decizii vă vor conduce pe drumul succesului!

10.3.2017
 

Add comment